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Michael_Voyageur Administrateur
Inscrit le: 21 Sep 2003 Messages: 2585 Points: 47746 Pays, Ville: Paris, France - Tokyo, Japan
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Posté le: 26 Fév 2008 04:53 Sujet du message: Article a ce sujet
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Tiens mon collegue me signale un article interessant a ce sujet paru dans le NY TImes d'hier (24 fevrier 2008).
Certaines reserves exprimees dans ce fil se retrouvent dans l'article, mais on peut aussi y trouver quelques citations croustillantes.
Une petit extrait pour mettre en bouche ^^ :
NY Times a écrit: | Food critics, magazines and even the governor of Tokyo have questioned the guide’s choice of restaurants and ratings. A handful of chefs proudly proclaimed that they had turned down chances to be listed. One, Toshiya Kadowaki, said his nouveau Japonais dishes, including a French-inspired rice with truffles, did not need a Gallic seal of approval.
“Japanese food was created here, and only Japanese know it,” Mr. Kadowaki said in an interview. “How can a bunch of foreigners show up and tell us what is good or bad?”
The mixed welcome reflects the challenges Michelin faces as the guide and its star-based ranking system enter a gastronomical milieu as far removed from Paris as teriyaki is from tête de veau.
(...) |
Suite de l'article sur le site du NY Times:
http://www.nytimes.com/2008/02/24/business/worldbusiness/24guide.html?em&ex=1204088400&en=274a645bee4e99ac&ei=5087%0A
(Il n'empeche que j'ai deguste de l'excellente cuisine italienne et japonaise a New-York, n'en deplaise a Monsieur Kadowaki)
_________________ Michael_Voyageur
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